مكونات طاجن الفريك بكبد الدجاج
-نص كيلو كبد دجاج و قوانص .
– ونص كيلو فريك .
– 2 بصلة .
– 4 طماطم مبشورة .
– جزرة مبشورة .
– 2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة .
– قرن فلفل حامى مفروم.
– توابل وبهارات ( قرفة , فلفل اسود, زعتر وروز مارى, بشر جوزة الطيب ) .
– مرقة لحم أو دجاج من عندك ولو مافيش استعملى 2 مكعب مرقة دجاج .
طريقة عمل طاجن الفريك بكبد الفراخ :
-نبدأ بغسل الكبدة جيدا ونقوم بنقع الكبدة فى كوب لبن لمده 4 ساعات وتوضع فى الثلاجة للتخلص من سموم الكبدة .
-نقوم بتقطيع الكبد الى قطع متوسطة الحجم ثم نحضر طاسة ونضع بيها بعض من الزيت ونضعها على النار .
– نضيف الكبدة ثم الملح والفلفل الاسمر الى ان تصفى منها الماء نهائى ونطفى عنها النار ونتركها .
– نحضر صينية ونقوم بتقطيع البصلتين الى قطع صغيره ثم نضع فى الطاسة زيت او زبدة ثم نضع البصلتين ونشوحها الى ان تصفر ثم نضع الطماطم
المبشورة والجزرة المبشورة وقرن الفلفل ونقلب جيدا ونتركهم لمدة خمس دقايق .
– نحضر الفريك ونقوم بغسله جيدا ثم نضعها مع البصلتين ونقلب جيدا .
– نضيف الكبدة الى الخليط ونقوم بالتقليب الجيد .
– نحضر طاجن ونضع به الخليط ثم نضيف المرقة بحيث تكون اعلى من الفريك ب 2سم .
– ندخل الطاجن الفرن ونتركها لمدة نصف ساعة وقبل ما أخرجها اولع فحماية واحط عليها حتة سمنة صغيرة واقفل عليها باب الفرن عشان تاخد من طعم دخان الفحماية .
وبالهنا والشفا
المصدر : موقع أم حسن
-نص كيلو كبد دجاج و قوانص .
– ونص كيلو فريك .
– 2 بصلة .
– 4 طماطم مبشورة .
– جزرة مبشورة .
– 2 ملعقة كبيرة زبدة أو سمنة .
– قرن فلفل حامى مفروم.
– توابل وبهارات ( قرفة , فلفل اسود, زعتر وروز مارى, بشر جوزة الطيب ) .
– مرقة لحم أو دجاج من عندك ولو مافيش استعملى 2 مكعب مرقة دجاج .
طريقة عمل طاجن الفريك بكبد الفراخ :
-نبدأ بغسل الكبدة جيدا ونقوم بنقع الكبدة فى كوب لبن لمده 4 ساعات وتوضع فى الثلاجة للتخلص من سموم الكبدة .
-نقوم بتقطيع الكبد الى قطع متوسطة الحجم ثم نحضر طاسة ونضع بيها بعض من الزيت ونضعها على النار .
– نضيف الكبدة ثم الملح والفلفل الاسمر الى ان تصفى منها الماء نهائى ونطفى عنها النار ونتركها .
– نحضر صينية ونقوم بتقطيع البصلتين الى قطع صغيره ثم نضع فى الطاسة زيت او زبدة ثم نضع البصلتين ونشوحها الى ان تصفر ثم نضع الطماطم
المبشورة والجزرة المبشورة وقرن الفلفل ونقلب جيدا ونتركهم لمدة خمس دقايق .
– نحضر الفريك ونقوم بغسله جيدا ثم نضعها مع البصلتين ونقلب جيدا .
– نضيف الكبدة الى الخليط ونقوم بالتقليب الجيد .
– نحضر طاجن ونضع به الخليط ثم نضيف المرقة بحيث تكون اعلى من الفريك ب 2سم .
– ندخل الطاجن الفرن ونتركها لمدة نصف ساعة وقبل ما أخرجها اولع فحماية واحط عليها حتة سمنة صغيرة واقفل عليها باب الفرن عشان تاخد من طعم دخان الفحماية .
وبالهنا والشفا
المصدر : موقع أم حسن
طاجن الفريك بكبد الدجاج
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق